Nu ska jag visa hur du gör en glutenfri brownie med jordnötssmör glasyr.
Den perfekta kombinationen som smakar lite som reeses
Vilket mjöl ska jag använda?
I detta receptet är det väldigt viktigt att du använder rätt mjöl.
Jag har testat hur många mjöl som helst och det blir inte en bra brownie med många av dem.
Nästan alla glutenfria mjöl är gjorda för att få bröd eller kakor att jäsa/växa i ugnen eftersom det oftast är problemet.
Men i en brownie vill du ha det motsatta.
I norge säljer dem ett mjöl som heter Møllerens mjölmix som är naturligt glutenfri.
Den fungerar perfekt.
Om du inte får tag i det mjölet kan du också använda Sempers fin mix, utan vetestärkelse.
Om du inte har några av dem rekommenderar jag att testa naturligt glutenfria mjölmixer om du hittar det.
Jag använde en form som är 15x15cm
ingredienser:
Brownie
125 g smör
2 dl socker
2 dl glutenfri ljus mjölmix
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
glasyr
75 g jordnötssmör
35 g smör
100 g florsocker
1 msk mjölk
Du gör:
Sätt ugnen på 180 grader, över och undervärme.
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till brownien och häll i en form.
Sätt in den i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Ta ut den och låt den svalna och sätt sedan in i kylskåpet.
Glasyr:
Sätt in smöret och jordnötssmöret i mikron i små intervaller och blanda.
Häll i florsocker och blanda tills det inte är några klumpar och häll i mjölken.
När brownien är kall tar du ut den från kylskåpet och häller på glasyren.
Sätt in i kylskåpet igen i minimum 30 minuter.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar