Inlägget innehåller annonslänkar
Dem är sååå goda och dem håller sig saftiga länge.
Du kan baka dem dagen innan och dem är inte alls torra dagen efter(eller dagen efter det)!
Perfekt att a med sig överallt.
Själv använde jag frysta blåbär men jag tror att det ska gå lika bra med färska.
Om du inte har blåbär kan du testa med andra bär du har ;)
I detta receptet så ska du inte blanda för mycket.
Du kan använda en handmixer hela tiden men vispa bara exakt det som är nödvändigt för att ingredienserna ska blanda sig.
Norsk?
https://glutenfriebakebloggen.blogspot.com/2020/06/glutenfrie-sitron-og-blabr-muffins.html
Detta receptet blir 12 muffins
Norsk?
https://glutenfriebakebloggen.blogspot.com/2020/06/glutenfrie-sitron-og-blabr-muffins.html
Detta receptet blir 12 muffins
Jag använde denna muffinsplåten:
ingredienser:
1 dl olja
1,5 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
rivet skal från 1 citron
3,5 dl glutenfritt mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 dl frysta blåbär
1 msk yoghurt eller gräddfil (valfritt)
Du gör:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop olja och socker.
Kläck sedan i äggen och yoghurten vispa igen.
Tillsätt skalet från citronen och vaniljsockret och blanda.
Häll i mjölet, saltet, bakpulvret och mjölken.
Vispa tills det är precis inblandat.
Vispa tills det är precis inblandat.
Vänd till sist i blåbären.
blanda inte för länge, du vill inte att hela röran ska bli samma färg.
Dela upp smeten i 12 muffinsformar och grädda i ugnen i ca.20 minuter.
Ta ut och låt svalna.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
. |
Kan man byta ut oljan mot smör
SvaraRaderaMåste man ha i yoghurt eller gräddfil?
SvaraRadera