Glutenfria norska skoleboller

norska skoleboller
 Nu ska jag visa hur du gör norska skoleboller.
Norska skoleboller är en bulle med vaniljkräm och glasyr på toppen.
Det är något av det godaste som finns och ni måste testa det.

Vilket mjöl använder du?
Jag använder Lailas glutenfria blåa mjölmix.
Du kan testa med andra glutenfria mjöl men då kan jag inte lova samma resultat.
Glutenfria mjöl är extremt olika och därför kan du behöva mer eller mindre mjöl när du använder ett annan märke.
Om jag testar ett annat mjöl i framtiden skriver jag hur det går.


ingredienser:

100 g smör
3 dl mjölk
1 msk fiberhusk
0,75 dl socker + 2 msk
25 g jäst  
(eller 7 g torr jäst för söta degar som motsvarar 25 färsk jäst)
1ägg
1 msk kardemumma
8 dl Lailas glutenfria blåa mjölmix

vaniljkräm
(Finns påsar med pulver och det står vad du ska göra på baksidan)

florsocker
kokos


Du gör:

Blanda jäst, fiberhusk och 2 msk socker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan över mjölken, värm till 40 grader.
Häll över jästen och blanda, låt vila i 10 minuter.
Ta sedan i 0,75 dl socker, 8 dl mjöl, kardemumma och kläck i ägget.
Blanda med degkrokar i 3 minuter
Ta på plastfolie och en handduk och låt jäsa i 25 minuter.
Ta bort plastfolien och blanda med degkrokar i 2 minuter till.
Rulla så släta bullar som möjligt och lägg på en bakplåt.
Ta plastfolie över igen och sedan en handduk och låt jäsa i 30 minuter till.
Gör vaniljkrämen så som det står på paketet.
Sätt ugnen på 230 grader.
Tryck ned bullen i mitten med tummen och lägg på vaniljkrämen.
När dem har jäst färdigt sätter du in dem i mitten av ugnen i 13-14 minuter.
Gör glasyren, blanda ihop florsocker med lite vatten tills du får en bra konsistens.
Häll upp kokos i en skål.
Doppa bullarna i glasyren och kokosen.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 

Kommentarer