Glutenfria mördegskakor med glasyr

glutenfria kakor med glasyr


Nu ska jag visa hur du gör jättegoda glutenfria kakor med glasyr!
Just nu så ser jag videos överallt på tiktok och instagram där folk testar crumbl cookies.
Detta finns inte i Sverige ännu men jag tycker dem ser så goda ut.
Så detta receptet är inspirerat av deras kända chilled sugar cookies.

Vilket mjöl använder du?
Jag använde Lailas blåa mjölmix

Måste dem vara i kylskåpet?
Ja och nej. Dem måste inte vara i kylskåpet men dem är godast när dem serveras kalla.
Men du får testa och se vad du tycker själv

Är dem lika goda dagen efter?
Jaaaa, jag har haft mina i kylskåpet i 3 dagar nu och dem smakar precis som på första dagen.


ingredienser:

bottnen
115 g rumstempererat smör
0,75 dl socker
1 ägg
8 dl glutenfritt mjöl ca. 480-500 g
1 tsk bakpulver
0,25 tsk mandel arom

glasyr
100 g smör
200 g florsocker
0,5 dl vispgrädde


Du gör:

Sätt ugnen på 180 grader under och övervärme.
Vispa ihop smör och socker.
Tillsätt sedan ägg och blanda igen.
Häll sedan i mjölet, bakpulver och mandelaromen och blanda en sista gång.
Lägg ut klickar av deg som är ca 1-1,5 msk stora.
Doppa ett dl mått i mjöl eller florsocker och pressa ned i kakan.
Det ska komma ut deg på sidorna som gör att den får en liten kant.
Sätt in i ugnen i 10 minuter.

Glasyr
Vispa ihop smör och socker i 2 minuter.
Tillsätt sedan grädden och vispa tills du får en krämig konsistens.

När kakorna är kalla kan du ta på glasyren med en sked
Sätt in i kylskåpet och servera kalla
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 

Kommentarer