Glutenfri citron och blåbärskaka

 inlägget innehåller annonslänkar
glutenfri citron och blåbärskaka

Nu ska jag visa hur du gör denna glutenfria citron och blåbärskakan.
Den är suuupergod och lätt att göra.
Jag valde att dekorera den ganska lätt så att den får en lite hemmalagad look.

Kan man använda frysta blåbär?
Ja, jag använde frysta blåbär.
Men det är viktigt att du inte blandar för länge, då blir hela kakan en annan färg.

Går det att göra kakan utan 2 lager?
Ja, då använder du en större form du har hemma och gör helt likadant.

Kan man göra kakan dagen innan?
Ja men jag tycker självklart den är bäst samma dag.
Men om den är för dagen efter hade jag plastat in kakbottnen innan du dekorerar med smörkräm.
Sedan dekorerat samma dag som jag skulle servera kakan.

TIPS.
Om du vill att kakan ska vara saftigare, speciellt om den ska serveras dagen efter,
Häll lite sprite på kakbottnen innan du tar på smörkrämen.
Då håller den sig mer saftig

Vilken form använder du?
Jag använder 2 springformar för att få 2 lager
Här är en länk till formen:


ingredienser:

150 g smör
190 g socker
3 ägg
250 g glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
30 g kokande vatten
1 msk citronsaft + rivet skal från 1 citron
3 dl blåbär

smörkräm
75 g smör
160 g florsocker
2 tsk citronsaft
1-3 msk grädde eller mjölk


Du gör:

Sätt ugnen på 180 grader, under och övervärme.
Vispa det rumstempererade smöret och sockret i ca 2 minuter.
Ta sedan i äggen och vispa igen.
Häll i mjölet och blanda snabbt ihop.
Koka vattnet och häll sedan i smeten medans du vispar.
Till sist vänder du in blåbär och häller i formarna.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter, testa med en sticka

smörkräm

Vispa ihop smöret.
Ta sedan i florsocker och vispa tills det blir fluffigt.
Du väljer själv vilken konsistens du vill ha.
Ta i citronsaften och grädden och vispa en sista gång.

När kakorna kommer ut av ugnen måste du låta dem svalna.
Sedan kan du börja dekorera kakan.
Ta smörkräm mellan lagren och dekorera sedan med några blåbär på toppen.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 



Kommentarer