Glutenfri strösselkaka

glutenfri strösselkaka


 Nu ska jag visa hur du gör glutenfri strösselkaka.
Strösselkaka är en kaka med vaniljsmak och massor av strössel!
Denna kakan blev Såå god och saftig.
Jag tror dem kallar denna smaken funfetti i USA


Vilket mjöl använder du?
I detta receptet använde jag finax glutenfria mjölmix, röda paketet.

Kan man baka den dagen innan?
Ja du kan baka den och sätta den i kylskåpet.
Men jag tycker den är godast när den är nybakad och inte kall.
Men ta helst ut den från kylskåpet en tid innan du servrar så den inte är för kall.


Jag använde en form som var 15x15 cm

ingredienser:

kakan:
100 g rumstempererat smör
130 g socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
170 g glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
30 g kokande vatten
0,75 dl strössel

smörkräm:
75 g rumstempererat smör
180-200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk mjölk

mer strössel för topping

Du gör:

Sätt ugnen på 180 grader, under och övervärme.
Vispa det rumstempererade smöret och sockret i ca 2 minuter.
Ta sedan i äggen och vispa igen.
Häll i mjölet och vaniljen och blanda snabbt ihop.
Koka vattnet och häll sedan i smeten medans du vispar.
Till sist tar du i strössel och häller i formen.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

smörkräm

Vispa ihop smöret med vaniljsockret.
Ta sedan i florsocker och vispa tills det blir fluffigt.
Du väljer själv vilken konsistens du vill ha.
Ta i 1 msk mjölk och vispa igen, jag tycker detta gör en stor skillnad på konsistensen 
och gör den mycket slätare.

Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna.
När kakan inte är varm längre tar du på smörkrämen och tar massor av strössel på toppen.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 


Kommentarer