Glutenfria och veganska chokladbollar med jordnötssmör

glutenfria och veganska chokladbollar med jordnötssmör

Nu ska jag visa hur du gör dessa chokladbollarna med jordnötssmör.

I detta receptet byter man ut vanligt smör i chokladbollar med jordnötssmör.
Detta gör att receptet blir vegansk men det gör också att chokladbollarna får en helt ny smak!

Min syster och jag facetimade och så ville hon baka chokladbollar men hon hade inte smör hemma.
Då tänkte vi att hon kunde försöka med jordnötssmör istället och resultatet blev detta.

Superenkelt att slänga ihop och det är en ny favorit här.
Kombinationen med jordnötssmör och choklad är bara något av det bästa!

Jag tycker dem är bäst att äta i rumstemperatur men du kan också spara dem i kylskåpet om du inte ska äta dem med en gång.

ingredienser:

3 dl glutenfria havregryn
2 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl jordnötssmör
0,75 dl vatten


Du gör:

Häll alla ingredienserna i en bunke och blanda med händerna.
Blanda helt tills du kan få ihop hela degen till en boll.
Om du inte klarar det kan du ta i lite mer vatten och fortsätta att blanda.
Rulla sedan till bollar och lägg på ett fat.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 

Kommentarer