Glutenfria cookie dough kulor doppade i mörk choklad

cookie dough kulor doppade i mörk choklad
glutenfria cookie dough kulor doppade i choklad


 Nu ska jag visa hur du gör dessa glutenfria cookie dough kulorna doppade i mörk choklad.


Vilket mjöl använder du?
I detta receptet fungerar nästan vilket som helst mjöl eftersom dem inte ska bakas i ugnen.
Det viktigaste är att mjölet inte har en dålig smak.
Jag använde finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.

Titta på konsistensen av degen.
Om du tycker att den blir för kladdig och du inte kan rulla den tar du i extra mjöl.
Men om du märker att degen blir för smulig innan du har tagit i allt mjöl så tar du inte i mer mjöl.

Alla glutenfria mjöl absorberar olika mycket vatten.
När du har gjort samma receptet flera gånger med olika mjöl så märker du att resultatet kan bli annorlunda.
Ibland så blir det kladdigt och ibland så blir det smuligt, allt handlar om hur mjölet reagerar med vätska.
Så tänk inte bara på måtten, tänk på konsistensen.


receptet blir ca. 10 kulor

ingredienser:

50 g rumstempererat smör
0,5 dl brunt socker
2,5 msk socker
2 msk mjölk
ca. 3-4 dl mjöl
ca.150 g mörk choklad
1 tsk kokosolja (valfritt)

Du gör:

Vispa ihop smöret med sockren i ca 2-3 minuter.
Tillsätt mjölken och vispa igen.
Hacka upp 70 g av chokladen och häll i.
Ta sedan i lite mjöl i taget medans du vispar tills den blir smulig.
Börja då att använda händerna.
Stoppa att ta i mjöl när du får den perfekta konsistensen där du kan rulla kulor.
Rulla kulor och sätt sedan in i kylskåpet.
Smält sedan resten av chokladen med kokosoljan om du har och doppa kulorna.
Sätt in i kylskåpet på ett bakplåtspapper tills chokladen har stelnat.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 

Kommentarer