Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta
Glutenfri rulltårta

Nu ska jag visa hur du gör en glutenfri rulltårta.

Ska den bara vara i ugnen i 5 minuter?
Ja.
Om ugnen är så varm som den ska vara så räcker det med 5 minuter.
Kakan är så tunn att det är nästan som att steka en pannkaka.
När den svalnar steks den också vidare eftersom den fortfarande är varm.

Varför spricker min så mycket?
Det är normalt att den kanske får en liten spricka någonstans, men om den spricker mycket så beror det oftast på att du har stekt den lite för länge i ugnen eller att den har varit för långt upp i ugnen.
Då blir kakan lite torrare och får en yta som spricker väldigt lätt.
Men om din kaka spricker så kan du bara täcka det med grädde!

Vilket mjöl använder du?
Jag anänder finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.

Hvilken långpanna använder du?
Jag använde den största långpannan av dessa 3 långpannorna


 ingredienser:

4 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl potatismjöl
1 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver

Sylt
Vispgrädde

Du gör:

Sätt ugnen på 250 grader, över och undervärme
Vispa ägg och socker fluffigt i ca 4 minuter.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop tills allt är inblandat.
(Vispa inte för länge)
Häll smeten i en långpanna och smäll mot bänken några gånger så att det inte är några stora luftbubblor.
Sätt in i mitten av ugnen i ca.5 minuter.
Den kommer bli brun på toppen men den ska inte bli bränd.
Ta ut och vänd den upp och ner på en skärbräda med en handduk på.
Låt den svalna en stund och ta sedan på sylten och rulla ihop med hjälp av handduken.
Det gör ingenting om den spricker lite eftersom vi ska täcka hela med grädde efteråt.
Sätt i kylskåpet (när den fortfarande är inuti handduken) tills den är helt kall.
(Jag tycker det är bäst att vänta till dagen efter.)
Vispa sedan grädde och ta på utsidan av kakan, dekorera som du vill
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3





Kommentarer