Glutenfri och mjölkfri mjuk pepparkaka jazmin tyler's recept

inlägget innehåller annonslänkar
glutenfri mjuk pepparkaka
 Nu ska jag visa hur du gör en glutenfri version av Jazmin tyler's recept för en glutenfri mjuk pepparkaka.
Mjuk pepparkaka är en kaka med pepparkaksmak.

Denna kakan blev sååå god och det är absolut en favorit för mig.
Jazmin är väldigt inspirerande och hon älskar att leva en nyttigt liv utan att sluta äta dessert.
Därför har hon många nyttiga och goda recept.

Jag gjorde några ändringar i receptet så att det funkade för mig och jag tycker att det blev jättebra!
Så det är inte exakt hennes recept men jag blev inspirerad av hennnes recept.
Men om du vill titta på det originala receptet så är det länkat rätt här under.

Jazmin lägger ut videor där hon visar vad hon äter i en vecka och det är där jag har hämtat receptet från.
Här är en länk till videon:

Gå gärna inn och titta på hennes sociala medier!
Hon lägger ut massor av goda recept

Om ni vill att jag ska göra några andra av hennes recept glutenfria kan ni skriva till mig på instagram eller lämna en kommtar på inlägget.

Vilket glutenfritt mjöl använder du?
Fick just veta att mjölet jag använde inte var helt mjölkfritt! Så om du vill göra kakan helt mjölfri måste du använda ett annat glutenfritt ljust mjöl utan mjölk i. Tror de flesta fungerar bra.
Ska tänka på det i framtiden.
Jag använde finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.

Vilken form använde du?

Kan jag göra den med mjölk?
Ja, om du inte har mjölkfria produker hemma kan du byta ut dem.

Varför använder du socker när hon använder lönnsirap?
Jag vet att det kanske är nyttagre med lönnsirap men jag tänkte att jag kunde testa med lika mycket vanligt socker och det fungerade bra.
lönnsirap är oftast mycket dyrare, i alla fall här i norge.
MEN om du vill använda lönnsirap kan du självklart göra det!

ingredienser:

2 dl glutenfri havre
2 dl glutenfri ljus mjölmix
1 dl kokosnötolja
0,5 dl mörk sirap
1 dl mandelmjölk
3 ägg
1 tsk bikarbonat
1 dl valnötter

Glasyr
vatten
florsocker

Du gör:

Sätt ugnen på 175 grader.
Häll alla ingredienserna förrutom valnötterna i en bunke och mixa med en stavmixer.
Hacka sedan upp valnötterna och blanda in dem också.
Olja brödformen och dumpa smeten i den.
Sätt in i ugnen i ca. 35 minuter.
Testa med en sticka och om den är ren kan du ta ut den.

Glasyr
Blanda florsocker med lite vatten och ta på kakan
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3


Och följ gärna Jazmin Tyler
instagram: Jazmins instagram
youtube: Jazmins Youtube

Kommentarer