Glutenfria pepparkakor


Nu ska jag visa hur du gör dem godaste glutenfria pepparkakorna
Denna pepparkaksdegen är lätt att göra och dem blir perfekt spröda

Vilket mjöl använder du?
Jag har testat med 2 olika mjöl. 
Jag har testat med en ljus glutenfri mjölmix från Toro och en naturlig glutenfri ljus mjölmix från møllerens.
Båda fungerade helt perfekt.

Kan jag frysa in degen?
Ja, du kan frysa in degen eller kan du ha den i kylskåpet.
(Men den håller längst i frysen såklart)
Men du borde helst flytta den till kylskåpet dagen innan du ska använda den, då blir den lättare att arbeta med.

Måste den ligga i kylskåpet över natten innan man kan använda den?
Nej, men den blir bäst då.
Du kan också välja att kavla ut den lite tunnare och lägga den i kylskåpet i bara någon timme.
(Minst 1 timme för bäst resultat)

Varför är min deg svår att kavla ut och blir smulig?
Degen är fortfarande för kall. Om du inte orkar vänta kan du börja knåda den med händerna tills den blir lättare att arbeta med.
ingredienser:

125 g rumstempererat smör
1,5 dl socker
1 dl mörk sirap
1 ägg
1 tsk bikarbonat
325g glutenfritt mjöl + ca1dl mjöl till bordet


Du gör:

Vispa ihop smör, socker och sirap.
Tillsätt ägget och vispa igen.
Ta sedan i mjölet, bikarbonaten och pepparkakskryddan och blanda.
Dumpa degen på en stor bit plastfolie och vik överplastfolien så att du kan forma den utan att bli kladdig.
Forma den till en rektangel som är ca 3 cm tjock.
Försök att göra den tät så att degen inte blir torr eller hård i kylskåpet.
Lägg degen i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 180 grader, över och undervärme.
Ta mjöl på bordet och ta fram degen och kavla ut den.
(Den kommer vara svår att arbeta med i början.Det kanske ser ut som att den spricker eller smular sig. Men när den blir lite varmare och rumstempererad kommer den att vara mycket lättare att kavla ut )
Använd vilka pepparkaksformar du vill och lägg sedan på ett bakplåtspapper.
Sätt in i mitten av ugnen i 7 minuter.
Låt svalna.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Kommentarer