glutenfria hallongrottor |
Nu ska jag visa hur du gör glutenfria hallongrottor.
Detta är en klassiker och det är alltid lika gott.
Perfekta spröda småkakor med en klick hallonsylt i mitten.
Vilket mjöl använder du?
I detta receptet använde jag finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.
Smälter dem ut i ugnen?
Ja, dem smälter lite i ugnen och blir lite gyllenbruna på kanten.
Men när du formar dem med glaset efter dem kommer ut så trycks dem ihop igen och blir perfekt runda.
Jag vet att inte många använder den tekniken för hallongrottor men jag tycker det blir godast eftersom dem inte blir lika smuliga eftersom man inte behöver ha i lika mycket mjöl i degen.
Men om du märker att dem smälter ut för mycket kan du ta i lite extra mjöl.
Måste jag använda hallonsylt?
NEJ, ta vad du gillar.
Om du inte gillar sylt kan du ta choklad😍
ingredienser:
175 g smör
1 dl socker
ca. 6,5 dl finax mjölmix
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
hallonsylt
Du gör:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop socker och smör.
Tillsätt resten av ingredienserna förutom hallonsylten och vispa igen.
Det kommer bli smuligt så du kan behöva använda händerna i slutet för att knåda ihop den till en deg.
(När degen blir lite varmare av dina händer kommer den vara lättare att forma.)
Gör runda bollar som är ca. 1-2 msk stora och lägg på en bakplåt.
Tryck ner i mitten med fingret så att du kan ta i en klick hallonsylt.
Ta in i ugnen och grädda i ca. 14 minuter.
Dem kommer att smälta ut lite.
Ta ut dem och använd ett glas till att forma dem helt runda och "trycka" ihop dem igen.
Dem kommer vara väldigt mjuka men dem stelnar när dem svalnar.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
glutenfria hallongrottor |
Kommentarer
Skicka en kommentar