Glutenfria nyttiga bananmuffins

Inlägget innehåller annonslänkar
glutenfria nyttiga bananmuffins
 Nu ska jag visa hur du gör dessa glutenfria nyttiga bananmuffinsarna.
Bananmuffins är så gott och jag har blivit helt beroende av dessa, jag har gjort dem 4 gånger dem senaste 2 eller 3 veckorna!
Och det bästa är att dem är nyttiga!

Dem är helt utan mjöl, istället använder du havregryn.
Så därför kan det också kallas frukostmuffins eftersom dem är nyttiga och mättande.
Dem fungerar också jättebra som ett mellanmål eftersom dem håller sig saftiga och du lätt kan ta med dem.

Kan jag göra dem dagen innan?
Ja, dessa muffinsarna håller sig saftiga länge!
Men låt dem svalna helt innan du lägger dem i en påse eller burk.

Går dem att göra nötfria?
Ja, jag har testat att göra dem utan något nötsmör och det fungerar lika bra.
Men du kan ersätta det med smör eller kokosolja eller ett frösmör för bäst resultat
nyttiga bananmuffins

Vilken stavmixer använder du?
Jag använder Brauns stavmixer som kommer med några andra redskap också.
Du kommer se att jag använder denna i ganska många av minda recept

Vilka muffinsformar använder du?
Jag använder en muffinsplåt.
Den är jättebra och har ett non-stick belägg som gör att jag inte behöver använda muffinsformar, dem bara lossnar från plåten.

ingredienser:

4 dl glutenfria havregryn
2 ägg
60 g nötsmör (jag använde jordnötssmör)
3 bruna bananer
0,75 dl mjölk (eller vatten om du inte tål)
2 tsk bakpulver
0,5 dl sötningsmedel (honung, lönnsirap eller socker)
75 g mörk choklad

Du gör:

Sätt ugnen på 180 grader.
Häll alla ingredienserna förutom den mörka chokladen i en bunke och mixa med en stavmixer.
Låt helst smeten sitta i 5-10 minuter och mixa sedan igen eftersom havren kommer att suga till sig vätska.
Hacka sedan upp den mörka chokladen blanda in i smeten.
Spreja lite formfett på muffinsplåten eller ta lite olja på och dela sedan upp smeten i 12 muffinsar.
Grädda i ca 15 minuter.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3














Kommentarer