Glutenfria kanelbullar

inlägget innehåller annonslänkar glutenfri kanelbullar med pärlsocker på ett galler


Nu ska jag visa hur du gör dem godaste glutenfria kanelbullarna.
Dem är så goda, mjuka och luftiga.
Dem är bäst när dem är varma men du kan också äta dem när dem har svalnat!
Dem håller sig goda och mjuka.


Vilket mjöl ska jag använda?
Jag använder finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.
Du kan testa med andra mjöl men jag kan inte lova att du får samma resultat.

Vad ska jag göra för att degen inte ska klibba fast sig i kaveln?
Du måste ta mjöl på kaveln och på degen innan du börjar att kavla ut degen.
Du kan behöva göra det flera gånger.

Kan jag frysa in dem?
Ja

Produkter jag använder i receptet:


Receptet blir ca. 20 små bullar
eller ca. 12 stora bullar

ingredienser:

100 g smör
3 dl mjölk
1 msk fiberhusk
0,75 dl socker + 2 msk
25 g jäst  
(eller 7 g torr jäst för söta degar som motsvarar 25 färsk jäst)
1ägg
1 msk kardemumma
9 dl finax glutenfri mjölmix + 0,5-1 dl

fyllning
100 g smör
2 msk kanel
1 dl socker

Garnering
Pärlsocker
eller
florsocker blandat med lite vatten


Du gör:

Blanda jäst, fiberhusk och 2 msk socker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan över mjölken, värm till 40 grader.
Häll över jästen och blanda, låt vila i 10 minuter.
Ta sedan i 0,75 dl socker, 9 dl mjöl, kardemumma och kläck i ägget.
Blanda med Degkrokar i 3 minuter, den kommer vara kladdig.
Ta på plastfolie och en handduk och låt jäsa i 25 minuter.
Ta bort plastfolien och blanda med degkrokar i 2 minuter till.
Häll en halv dl mjöl på bordet och dumpa sedan degen på bordet.
Strö sedan lite mjöl på degen och börja arbeta lite med den.

Små bullar:
Kavla sedan ut den til en stor rektangel som är ca. 0,5 cm tjock.
Blanda ihop fyllningen,( rumsvarmt smör med kanelen och sockret.)
Smör sedan på fyllningen och rulla ihop rektangeln till en lång korv.
Skär upp i bitar som är ca. 1-2 cm långa och lägg i muffinsformar.
Låt jäsa i 40 minuter.
Ta på ugnen på 200 grader över och undervärme efter 30 minuter så att den hinner att bli varm.
Sätt sedan in en plåt med bullar i ca.8-10 minuter.

Stora bullar:
Ta fram ett bakplåtspapper och kavla ut en rektangel som är lika stor.(ca. 1-2 cm tjock)
Blanda ihop fyllningen,( rumsvarmt smör med kanelen och sockret.)
Smör sedan på fyllningen och rulla ihop rektangeln till en lång korv.
Skär upp i bitar som är ca. 4-5 cm långa och lägg på bakplåtspapper.
(Du kan också lägga dem i en form så att dem växer ihop)
Låt jäsa i 40 minuter.
Ta på ugnen på 200 grader över och undervärme efter 30 minuter så att den hinner att bli varm.
Sätt sedan in en plåt med bullar i ca.14-18 minuter.

Ta ut och strö pärlsocker på, servera varma eller låt svalna.
FÄRDIG


Kommentarer