Glutenfri chokladkaka med smörkrämfrosting och chokladganache

Inlägget innehåller annonslänkar
glutenfri chokladkaka med smörkrämfrosting och chokladganache

Nu ska jag visa hur du gör denna supergoda och fina chokladkakan.
Jag gjorde denna eftersom jag firar 1000 följare på instagram!!
Följ mig gärna där för att veta när jag kommer ut med nya recept och för att bli tipsad om några äldre recept ibland💜

Detta är en chokladkaka med smörkrämfrosting och en ganache som droppar ner från sidorna av kakan.
Denna kakan kan se väldigt avancerad ut att göra men det är lättare att göra än vad du tror.
Den ser lyxig och professionell ut och den smakar hur gott som helst!
Om du testar att göra den måste du skicka bilder till mig!!
Skicka gärna på instagram eller tagga mig i ditt inlägg.


Vilket mjöl använder du?
Jag använde Toro ljus mjölmix.
Jag har också testat ett spanskt naturligt glutenfritt mjöl från mercadona.
Men jag tror att det ska funka med många olika glutenfria ljusa mjölmixer.

Hur stor är kakan?
Kakan är 18 cm i diameter och den var mellan 12-15 cm hög
Jag använde 2 springformar, här är en länk till några springformar om du inte har det.

Kan jag göra den dagen innan?
Ja, du kan välja att göra kakbottnen dagen innan eller dekorera hela kakan och sedan sätta in i kylskåpet.
MEN kakan är bäst att äta när den är rumstempererad så jag hade tagit ut den ur kylskåpet nån timme innan jag serverar den.

glutenfri chokladkaka med frosting och choklad ganache som droppar ner från sidorna
chokladkaka


ingredienser:

kakbottnen:
  5,5 dl glutenfritt mjöl
4 dl socker
1,5 dl kakao
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 bakpulver
2 ägg och en äggvita
2 dl mjölk
1 dl olja
2,5 dl kokande vatten

choklad frosting:
500 g florsocker
200g smör
2 msk kaffe
3 msk kakao

choklad ganache
50 g vispgrädde
50 g mörk choklad

Du gör:

kakbottnen:
Sätt ugnen på 180 grader, över och undervärme.
Häll i alla de torra ingredienserna i en skål och blanda.
Kläck i äggen och häll i äggvitan, mjölken, oljan och vispa ihop.
Häll sakta i det kokade vattnet medans du vispar.
Smeten kommer at vara väldigt lös!
Fäst ett bakplåtspapper i bottnen av springformarna och ta sedan aluminiumsfolie utanpå formarna.
Häll smeten i 2 springformar och grädda ca. 45 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut och låt svalna.
(Helst i kylskåpet över natten med platsfolie runt)

frosting:
Vispa smöret och florsockret fluffigt i 3-5 minuter.
Häll i kakaon och vispa igen.
Vispa nu i lite kaffe i taget.
Om du tycker frostingen blir alldeles för lös behöver du inte hälla i kaffet och om du tycker den är för tjock kan du hälla i mer.
Det beror på vilken klimat du är i och vilken temperatur smöret är på.
Men jag tycker att den blir bäst om man häller i 2 msk kaffe.

choklad ganache:
Värm upp vispgrädden tills den nästan kokar.
Ta av grädden från värmen och häll över chokladen.
Mixa tills det är blandat

Dekorera:

Skär av toppen av båda kakbottnarna så att de blir platta.
Häll sedan lite mjölk på kakbottnen.
(Detta gör att den håller sig saftig och god, men ta inte för mycket;)
Börja sedan att ta frosting mellan lagren och sedan forsting på utsidan av hela kakan.
Häll choklad ganachen i en plastflaska, om du inte har det kan du använda en sked men det blir finast med en flaska.
Sprid ut ganache på toppen av kakan och försök styra vart dropparna kommer.
Dekorera sedan lite som du vill!
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

chokladkaka

Kommentarer