Inlägget innehåller annonslänkar
glutenfritt bananbröd |
Nu ska jag visa hur du gör glutenfritt bananbröd!
Jag vet inte varför det heter bananbröd eftersom det inte är ett bröd utan en kaka men men.
Detta är i alla fall ett superbra recept för en glutenfri banankaka / bananbröd.
Vanliga frågor
Måste jag ha socker i bananbröd?
Nej, jag använder socker i detta bananbrödet för att göra det lite sötare.
Men om du vill göra en nyttigare variant kan du använda honung eller sirap.
Sockret i bananbröd gör inte något för texturen, så det är bara där för sötma.
Om du har gula bananer behöver du använda mer sötningsmedel men om du har bruna bananer behövs mindre eftersom dem redan är väldigt söta.
Vilket glutenfritt mjöl ska jag använda?
I detta receptet har jag använt Finax mjölmix.
Kan jag använda olja istället för smör?
I detta receptet så går det bra att använda olja men då måste du tillsätta lite salt för att du inte får det från smöret.
Jag tycker personligen att det blir bäst med smör men olja funkar också bra.
Kan jag baka den dagen innan jag ska äta den?
Ja. Detta bananbrödet blir inte torrt dagen efter.
Så jag hade bare lagt den i en påse på köksbänken.
Kan jag frysa in bananbrödet?
Ja, skär upp det innan så att du slipper att värma hela för att få en bit.
Brödformen jag använde : brödform
ingredienser:
480 g bruna bananer (ca. 4 bananer)
1 dl socker
2 ägg
1 dl kefir
100 g smör
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
220 g glutenfri mjölmix (ca 4,5 dl)
mörk choklad (valfritt)
Du gör:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Börja med att mosa bananen med en gaffel.
Smält sedan smöret och häll i tillsammans med ägg, kefir och socker.
Rör ihop detta och tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda igen.
Olja brödformen och häll sedan i smeten.
Sätt in i ugnen i 45-50 minuter, den ska inte vara kladdig.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Hur gör du med chokladen? Och hur mycket? Choklad eller inte, föredrar du?
SvaraRaderaJag älskar att ha choklad i men det är inte ett måste. Jag brukar bara ta så mycket som känns rätt eller så mycket jag har hemma, ibland är det 100 g ibland är det 200 g.
RaderaKan jag byta ut kefir mot något annat?
SvaraRaderaAnvänder inte kefir till något annat än denna kakan och det finns bara i stora förpackningar. Får slänga massa.
Denna är så god!
SvaraRaderaAnvänder vanlig a-fil istället för Kefir numer då Kefir är dyrt och jag får hälla ut massa. Det funkar toppen!
Kan man göra denna kakan med vanligt vetemjöl och hur mycket mjöl ska man ha isåfall?