Glutenfri brownie med jordnötssmör och chokladkrisp |
Nu ska jag visa hur man gör denna goda brownien med jordnötssmör och choklad krisp på.
Vilket mjöl ska jag använda?
I detta receptet är det väldigt viktigt att du använder rätt mjöl.
Jag har testat hur många mjöl som helst och det blir inte en bra brownie med många av dem.
Nästan alla glutenfria mjöl är gjorda för att få bröd eller kakor att jäsa/växa i ugnen eftersom det oftast är problemet.
Men i en brownie vill du ha det motsatta.
I norge säljer dem ett mjöl som heter Møllerens mjölmix som är naturligt glutenfri.
Den fungerar perfekt.
Om du inte får tag i det mjölet kan du också använda Sempers fin mix, utan vetestärkelse.
Om du inte har några av dem rekommenderar jag att testa naturligt glutenfria mjölmixer om du hittar det.
Detta receptet blev en brownie som var 15x15cm
ingredienser:
Brownie
125 g smör
2 dl socker
2 dl glutenfri ljus mjölmix
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
krisp
3 dl jordnötssmör
150 g ljus choklad
4-5 dl puffat ris
Du gör:
Sätt ugnen på 180 grader, över och undervärme.
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till brownien och häll i en form.
Sätt in den i ugnen i 20-25 minuter.
Ta ut den och låt den svalna och sätt sedan in i kylskåpet.
Ta ca. 1,5 dl av jordnötssmöret och smeta ut på brownien och sätt in i kylskåpet igen.
Smält ihop resten av jordnötssmöret och chokladen.
Blanda i rispuffarna och dumpa sedan detta på brownien.
Sätt in i kylskåpet tills det är fast.
(ca. 1-2 timmar)
FÄRDIG
(Jag tycker dem är godast när dem är rumstempererade, så du kan ta ut dem från kylskåpet en stund innan du serverar dem.)
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook
Kommentarer
Skicka en kommentar