GLUTENFRIA SCONES PÅ 10 MINUTER MED 5 INGREDIENSER

glutenfria scones med 5 ingredienser
Glutenfria scones på 10 minuter med 5 ingredienser
alt="glutenfria scones med 5 ingredienser"


Nu ska jag visa hur man gör dessa superenkla bröden på bara 10 minuter.
Och dem har bara 5 ingredienser!
I min familj har vi bakat dessa bröden /sconsen sen vi var små.
Dem är jättegoda och mjuka och har inte några konstiga ingredienser.

Jag kommer skriva vilket mjöl jag använde för sconesen på bilden meeen jag har provat med hur många mjöl som helst och det funkar nästan alltid lika bra.


Om du inte har samma mjölmix som jag....
Så ta inte i allt mjöl med en gång!
Ta istället i lite i taget och se när du får rätt konsistens, det kan vara att du behöver mer eller mindre mjöl.
Degen ska vara kladdig men du ska kunna ta upp den med händerna och forma den.


receptet blir 2 scones
ingredienser:

1 dl kefir
1,5 dl glutenfri ljus mjömix (toro)
1 msk olja
1 tsk honung
1 tsk bakpulver


Du gör:

Sätt ugnen på 200 grader (över och under värme)
Häll i alla ingredienserna i en skål och blanda.
Inte tänk för mycket på hur mycket mjöl som ska vara i, se istället på konsistensen.

Dela degen i 2 och rulla 2 bollar med händerna och lägg på ett bakplåtspapper.
Tryck sedan ner dem lite och forma dem som du vill.
Sätt i mitten av ugnen i 9-10 minuter.
FÄRDIG!


Följ mig gärna på sociala medier<3

 






Kommentarer