GLUTENFRIA CHOKLADMUFFINS

inlägget innehåller annonslänkar
glutenfria chokladmuffins
Glutenfria chokladmuffins


Nu ska jag visa hur man gör glutenfria chokladmuffins.
Detta är ett av dem mest vanliga recepten men ändå är det jättesvårt att få helt rätt glutenfritt.
Detta receptet är det första receptet på glutenfria chokladmuffins som jag är riktigt nöjd med.
Smaken är jättegod och muffinsarna har perfekt konsistens.

Skillnaden mellan muffins och cupcakes är att cupcakes är små versioner av kakor/tårtor.
Så de ska vara väldigt luftiga och lätta.
Muffins ska fortfarande vara luftiga och saftiga men det ska vara lite mer att tugga i.
I vissa länder är muffins något man har på frukostbuffén och därför ska man bli litte mättare av dem.

Problemet med att baka glutenfria chokladmuffins är att dem lätt blir för torra eftersom dem ska vara lite "tungare och kompakta" om man säger så.
Men i detta receptet så blir dem inte torra alls!
Jag tog med mig dessa till en tjejkväll och alla blev uppätna med en gång!

Jag testade flera olika recept på en längre tid och därför kunde jag skriva ett recept som jag tyckte blev perfekt.

Jag använder vanlig mjölk med citron i så att den ska skära sig.
Det kanske låten konstigt men det gör muffinsarna saftigare.
Detta är ett vanligt trix för att slippa att köpa kärnmjölk.
Du smakar inte citronen alls.

receptet blir 12 muffins

ingredienser:

1 dl olja
1,5 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 dl kaffe
3,5 dl glutenfritt mjöl 
(Jag använde Semper bovete och teff mjöl)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1,75 dl mjölk 
1 msk citronsaft
mörk choklad


Du gör:

Börja med att blanda kakao och kaffe i en liten skål.
(Detta får fram chokladsmaken mycket bättre)
Blanda sedan mjölken tillsammans med citronsaften i ett glas.
(då börjar mjölken skära sig, detta ska hända!)
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop olja och socker.
Kläck sedan i äggen vispa igen.
Tillsätt kakaoblandningen och blanda.
Häll i mjölet, saltet, bakpulvret och mjölken.
 Vispa tills det är precis inblandat.
Vänd till sist i chokladbitarna.
Dela upp smeten i 12 muffinsformar och grädda i ugnen i 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
FÄRDIG

Produkter jag använder i receptet:


instagram: @glutenfriabakbloggen
norsk? @glutenfriebakebloggen



Kommentarer