GLUTENFRIA VÅFFLOR

Inlägget innehåller annonslänkar
glutenfria våfflor
Glutenfria våfflor
Nu ska jag visa hur man gör glutenfria våfflor!
Detta receptet har jag använt hur länge som helst och det funkar alltid.
Det är superlätt att göra.
Du kan använda en stavmixer, smoothieblender eller en food processor, något som mosar havren bara.

Jag brukar göra en stor våffelsmet och bara steka upp dem vi kan äta.
Sedan häller jag i resten av våffelsmeten i ett tomt mjölkpaket och lägger i kylskåpet.
Då kan du steka resten av våfflorna dagen efter istället så att du får nystekta våfflor istället för uppvärmda.
Om den har blivit väldigt tjock dagen efter kan du tillsätta lite mjölk och ett ägg.

Om du bara tillsätter för mycket mjölk märker du att våfflorna delar på sig när du öppnar våffeljärnet. Detta betyder att du behöver ett extra ägg eftersom dem inte håller ihop,
 och inte blir helt stekta i mitten.

Vilket våffeljärn använder jag?
Jag använder wilfa dubbelt våffeljärn. Här är länken,
Jag gillar detta våffeljärnet eftersom det är nonstick, så jag behöver inte smöra våffeljärnet innan jag steker våfflorna och dem lossnar alltid lätt. 
Järnet har också en lampa som blir grön när våfflorna är färdiga, så du behöver inte ta tiden!



Detta receptet är ganska stort och blir ca.20-25 våfflor beroende på hur stor du gör dem självklart.

ingredienser:

300 g glutenfritt mjöl
300 g glutenfri havregryn
100 g smör
1 msk bakpulver
1 dl socker
1 tsk salt
6 ägg
1 liter mjölk
2 dl f.ex. filmjölk/yoghurt/gräddfil 
(om du inte har detta kan du använda mjölk, men den blir bäst med en tjockare mjölkprodukt)
1 msk kardemumma



Du gör:

Smält smöret och sätt till sidan.
Häll i alla andra ingredienser förutom smöret i en skål och mixa med stavmixen tills det är en slät smet. (Du kan också göra den i en smoothieblender)
Häll till sist i smöret och rör om.
Låt smeten vila i ca. 30 minuter så att den blir lite tjockare.
Stek våfflorna på 3,5 värme och servera!

FÄRDIG

Produkter jag använder i receptet:

instagram: @glutenfriabakbloggen
norska: @glutenfriebakebloggen

MARTINE

Kommentarer