Nu ska jag visa hur du kan göra glutenfri ätbar cookie dough / kakdeg.
Detta receptet är väldigt gott att ha tillsammans med glass eftersom den är ganska mäktig.
Anledningen till att man inte kan äta vanlig kakdeg är för att det finns rått ägg i och därför finns det en risk för vissa sjukdomar. Men i detta receptet så finns det inga ägg men den har smaken som en vanlig kakdeg.
ingredienser:
1,5 dl brunt socker
1 dl socker
140 g smör
4 dl glutenfritt mjöl
1 msk vaniljsocker
2 msk mjölk
choklad och strössel för topping
Du gör:
Börja med att smälta smöret.
Vispa sedan ihop smöret med sockren tills sockret löser upp sig så mycket som möjligt.
Sedan kan du lägga till mjölken och vaniljsockret och vispa igen.
Till sist tar du i det glutenfria mjölet och blandar ihop.
Sedan flyttar du den till en burk och lägger den i kylskåpet.
Du kan lägga in den i frysen men då måste den vila och tina efter du har tagit den ut för att ätas.
När kakdegen är kall kan du ta ut den och servera.
FÄRDIG
instagram: @glutenfriabakbloggen
MARTINE
Suuuuuuuper goda🫶🏼👍🏻👍🏻😍😎🫣🥰🤭😭🤣👍🏻💗🏠🥲🤨🫣👏🏅
SvaraRaderaTänkte testa receptet men hur mycket blir det ungefär
SvaraRadera