GLUTENFRIA SCHACKRUTOR SMÅKAKOR

Inlägget innehåller annonslänkar

Nu ska jag visa hur man gör dessa lätta småkakorna glutenfria.
De behöver inte så många ingredienser och du kan göra degen dagen innan du bakar dem om du vill.
Det som är roligt med denna degen är att du egentligen kan göra vilket mönster du vill på kakorna.
Så egentligen behöver det inte vara schackruter.
Du bestämmer själv hur de ska se ut och därför kan det också vara sött att ge till någon.

ingredienser:

175g smör 
1dl socker
4,5 dl glutenfritt mjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver


Du gör:

Sätt smöret i mikron i 10 sekunder så att det blir mjukt utan att smälta.
Sedan lägger du smöret i en food processor och mixar tills det blir krämigt.
Tillsätt sockret och mixa.
Häll sedan i bakpulvret, vaniljsockret och mjölet och mixa tills allt är bra blandat.
Ta ut hälften av degen och rulla den till en lång korv och sedan platta till den på 4 sidor så att den blir fyrkantig.
Om degen är för mjuk kan ta i lite mer mjöl.
Ta sedan kakao i den andra delen av degen och mixa.
Gör nu samma sak med denna och försök göra den lika lång och bred som den ljusare degen.
Skär sedan båda i mitten och lägg dem uppepå varandra, en brun och en vit på botten och sedan omvänt på toppen.
Packa sedan in hela i plastfolie och lägg i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta sedan ut degen av kylskåpet och skär bitar som är 0,5cm och lägg på en bakplåt.
Grädda i 8 minuter och låt sedan svalna.
FÄRDIG

Produkter jag använder i receptet:
 

Följ mig gärna på sociala medier<3

 MARTINE

Kommentarer