GLUTENFRI CITRONKAKA


Nu ska jag visa hur man gör denna jättegoda citronkakan.
Jag har försökt länge att göra en god glutenfri citronkaka som inte blir torr och jag har äntligen klarat det.
Jag valde att använda en teknik jag inte har använt förut för en kaka, jag började med att vispa äggvitorna till en maräng nästan.
Detta gör att luften fångas bättre i smeten och håller sig där när du gräddar den i ugnen.

Om du vill att kakan ska hålla sig saftig längre kan du
* Hälla lite sprite eller 7up på den för att hålla fuktigheten.
* Göra en citronglasyr och hälla över
(florsocker och citronsaft)


ingredienser:

150 g socker
3 ägg
1 dl rapsolja
2 tsk bakpulver
150 g glutenfritt mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk rivet citronskal och 2 tsk citronsaft

Du gör:

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att separera äggulorna och äggvitorna i var sin bunke.
Vispa äggvitorna fluffiga och häll sedan i sockret gradvist samtidigt som du vispar.
Vispa tills det blir fast och du kan vända bunken över huvudet utan att spilla.
Häll sedan i resten av ingredienserna i äggulorna och blanda.
Häll sedan äggulorna över äggvitorna och vispa snabbt ihop tills allt är precis blandat.
Dumpa smeten i en brödform eller en kakform och grädda i ugnen.
För mig tog det ca. 25 minuter men jag hade en djup form, om du väljer att göra en kaka i en form med låga kanter så kan du behöva titta till den innan.
Du vet att den är klar när stickan kommer ut ren.
Ta ut den av ugnen och låt den svalna och strö sedan över florsocker och servera.
FÄRDIG


instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE

Kommentarer