GLUTENFRITT FORMBRÖD


glutenfritt formbröd

Nu ska jag visa hur jag gör mitt favoritbröd.
Det är farmors recept som jag har gjort glutenfritt och det är så gott.
Du kan göra brödet i en form eller så kan du ta i lite mer mjöl och göra rundstycken


ingredienser:

5 dl vatten
5 msk olja
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
2 dl glutenfri havre
1 msk socker
1 tsk bakpulver
ca. 8 dl mjöl
25 g färsk jäst

Du gör:

Smula jästen i en skål och häll över sockret.
Värm vattnet och oljan så att det blir 37 grader.
Häll nu över vattnet över jästen och låt sitta i 5 minuter.
Nu kan du tillsätta havren, fröna och saltet och blanda.
Till sist kan du ta i 7 dl mjöl och bakpulvret.
Det kommer vara ganska kladdigt.
Låt jäsa under plast i 30 minuter.
Ta i 1 dl mjöl till och blanda,  häll i en brödform.
Lägg en handduk över och låt jäsa i 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt in i ugnen och låt gräddas i 20-25 minuter.
FÄRDIG

instagram: @glutenfriabakbloggen
MARTINE
glutenfritt formbröd


Kommentarer