GLUTENFRI CHOKLADKAKA / POKECAKE


Nu ska jag visa hur man gör denna glutenfria chokladkakan med fyllning och topping.
Denna kakan är en pokecake och därför är det lättare att hålla den saftig länge.
Så du kan göra kakan färdig dagen innan du ska äta den och sedan är den lika saftig dagen efter.
På bilden har jag gjort en mindre version av kakan och därför har jag bara används hälften av denna smeten! Receptet är på en långpanna.


ingredienser:
kakan
230 g smör
2 dl brunt socker
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
2 dl kärnmjölk
 (eller vanlig mjölk med lite citron pressad i den så den får samma effekt)
2 dl varm kaffe eller varmt vatten
4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat

fyllning
2 dl mörk choklad
400 g kondenserad mjölk

Topping
vispgrädde
oboypulver

Du gör:

Sätt ugnen på 170 grader.
Smält smöret och mixa ihop det med sockren.
Tillsätt sedan äggen och vaniljen.
Skrapa ner sidorna och häll i kakaon och blanda vidare.
Häll nu i mjölken och det varma kaffet och mixa tills allt är bra blandat och skrapa ner sidorna av skålen.
Till sist häller du i mjölet, bikarbonaten och bakpulvret och blandar tills det inte är några klumpar.
Häll i en långpanna och grädda i ugnen i ca. 30-35 minuter, tills stickan inte har smet på sig.

Fyllning
När kakan är i ugnen kan du hälla chokladen och den kondenserade mjölken i en skål.
Sätt i mikron i ca 10 sekunders intervaller och blanda mellan.
Den är färdig när all choklad är smält.
När kakan kommer ut från ugnen kan du göra hål i den som är runt 1 cm diameter.
Häll sedan över fyllningen och låt kakan svalna.
När du vill servera kakan kan du vispa grädden med lite oboypulver i och täcka kakan med detta.
FÄRDIG

instagram: @glutenfriabakbloggen
MARTINE


Kommentarer