Inlägget innehåller annonslänkar
Nu ska jag visa hur man gör glutenfria spanska Magdalenas eller citronmuffins.
De är så luftiga och jättegoda.
Det bästa är att man inte ska ha någon glasyr på så de är lätta att ta med sig.
ingredienser:
150 g socker
3 ägg
1 dl olja
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
150 g glutenfritt mjöl
50 g potatismjöl
2 citronskal
Du gör:
Vispa ihop socker och ägg tills det blir fluffigt och nästan dubbelt så stort.
Ta av det yttersta lagret av skalet på 2 citroner med ett rivjärn.
Häll sedan ner citronskalet, mjölken och oljan i äggen och vispa lite till.
Häll i mjölet och bakpulvret och vispa tills det inte är några klumpar.
(Inte för länge!)
Ta på ugnen på 200 grader.
Efter det har gått 15 minuter kan du ta fram smeten och hälla i muffinsformar (helst i en muffinsplåt)
Grädda näst längst ner i ugnen i ca. 13 minuter, sticka ska komma ut ren från muffinsen.
Ta ut och låt svalna.
FÄRDIG
produkter jag använder i receptet:
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
MARTINE
Hej,
SvaraRaderaGår det bra att göra muffinsen kvällen innan de ska ätas eller blir de torra över natten?