GLUTENFRIA KÄRLEKSMUMS / CHOKLADKAKA I LÅNGPANNA

Inlägget innehåller annonslänkar

Nu ska jag visa hur man gör glutenfria kärleksmums.
Jag har inte ätit så mycket kärleksmums och jag brukar oftast ta smörfrosting på chokladkaka men jag tänkte att jag kunde göra den klassiska kärleksmums glasyren med kokos.
Denna kakan är så god och den smälter i munnen.
När jag gjorde denna kakan första gången kunde jag inte tro att den var glutenfri eftersom den inte var torr alls!
Jag vet att flera norska ser på min blogg så jag kan efterlikna detta receptet till Toros sjokolade langpanne.

Jag använder vikt i receptet eftersom då får man ett bättre resultat och det blir mer noga.

Detta receptet är också naturligt glutenfritt om du använder samma mjöl som mig eller ersätter med rismjöl och potatis som står förklarat nedanför!

Vilket mjöl använder du?
Jag använde ett norsk mjöl som är en naturlig glutenfri mjölmix från møllerens.
Om du inte vill använda mjölmix kan du byta ut mjölet mot 175 g rismjöl och 175 g kokad potatis(mosad).
Det fungerar lika bra, om inte bättre!💓

Vilken form använder jag?
Jag använder den största av dessa 3 långpannorna


ingredienser:

250 g smör
4 stora ägg eller 5 små
500 g socker
350 g glutenfritt mjöl
3 tsk bikarbonat
6 dl kefir (du kan också använda filmjölk om du inte har kefir)
65 g kakao
3 tsk vaniljsocker

Glasyr
Jag brukar använda andras recept t.ex. glasyren från arla. kärleksmums glasyr
Men min favorit är smörfrostingen!! inte på bilden

choklad frosting:
500 g florsocker
200g smör
1 msk vaniljsocker
2-4 msk kaffe
3 msk msk kakao
kokos

Du gör:

Sätt ugnen på 180 grader.
Du börjar med att väga upp sockret i en skål och sedan kläcker du i äggen.
Vispa detta på ganska hög hastighet i ca. 6 minuter.
Smält smöret och tillsätt kefiren till smöret och sätt det till sidan.
Ta ut en annan skål och blanda ihop alla de torra ingredienserna.
Nu häller du över 1/3 torra ingredienser över äggen och sedan häller du över 1/3 av smöret.
Vispa snabbt ihop och försök att inte blanda för länge.
Fortsätt att hälla i av båda tills allt är blandat ihop.
Ta fram en långpanna och häll i smeten.
Sätt i mitten av ugnen i 35-40 minuter tills du kan sticka den och den är ren.

Glasyr:
Hitta ett recept du gillar för glasyr och testa det.
Kom ihåg att lägga på kokos innan glasyren stelnar.

Frosting:
Vispa smöret och florsockret fluffigt i 3-5 minuter.
Häll i vaniljsockret och kakaon och vispa igen.
Vispa nu i lite kaffe i taget.
Om du tycker frostingen blir alldeles för lös behöver du inte hälla i kaffet och om du tycker den är för tjock kan du hälla i mer.
Det beror på vilken klimat du är i och vilken temperatur smöret är på.

Ta på glasyren du har valt på kakan när den är kall och häll över valfri topping.
FÄRDIG



instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE



Kommentarer