GLUTENFRIA VEGETARISKA VEGOBULLAR / VEGETARISKA KÖTTBULLAR



I detta inlägget så får ni receptet på några vegetariska "köttbullar" eller vegobullar.
Jag har valt att ha lite mer krydda i än vanliga vegobullar eftersom jag gillar när det är lite extra smak.
Dessa vegobullarna är gjorda av sojafärs så de har en bra konsistens och är inte helt mosiga som många andra.


ingredienser:

250 g torkad sojafärs
3 små ägg
2,5 dl glutenfritt ströbröd
4-5 msk potatismjöl
1 lök
2 vitlöksklyftor
6 tsk spiskummin
2 tsk salt
4 tsk paprika krydda


Du gör:

Börja med att lägga den torkade sojafärsen i vatten i 30 minuter.
Hacka löken och vitlöken och stek den tills den blir mjuk.
När sojafärsen är "färdig" kan du sila den och sedan lägga den i food processorn.
Mixa tills den bli grynig och häll sedan i en stor skål.
I skålen kan du nu hälla i löken och kryddorna och sedan blanda ihop.
Kläck nu i äggen och häll i ströbrödet och blanda ihop.
Nu ska du hälla i potatismjölet gradvist.
Om det är för mycket potatismjöl blir bullarna stutsiga och det vill vi inte.
Så häll lite i taget och blanda och testa dig fram.
Sedan formar du bollar genom att först trycka ihop och sedan rulla.
Stek dem sedan tills de får en fin färg.
Om det är stora bullar måste du steka lite längre.
FÄRDIG

instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE



Kommentarer