GLUTENFRIA VEGETARISKA HAMBURGARE / VEGOBURGARE


Nu ska jag visa hur man gör de bästa vegetariska burgarna ever.
De smakar så gott och de har en perfekt konsistens.
Dessa är ganska lätta att göra och man kan forma dem enkelt.
Om du vill kan du också frysa ner dem och äta dem en annan dag.

Om du har torkade bönor så måste du förbereda dem men om du köper de som redan är i en konservburk kan du bara skölja dem. 
Detta receptet gör 5 burgare


ingredienser:

5 dl svarta bönor
1/2 grön paprika
1/2 lök
3 vitlöksklyftor
1 stort ägg eller 2 små ägg
1,5 dl glutenfritt ströbröd
1/2 chilli (om du vill ha lite starkare kan du ta en hel)
3 tsk spiskummin


Du gör: 

Rensa de svarta bönorna och lägg dem i en stor skål.
Mosa dem med en gaffel, det ska vara lite smuligt så att burgarna har en bra konsistens.
Skär paprikan, löken och vitlöken i större bitar och sedan mixa dem i en food processor.
När det är bra mixat kan du hälla det i en sil och försöka pressa ut så mycket vatten som möjligt.
Annars kommer burgarna inte sitta ihop.
Häll grönsakssörjan över bönorna tillsammans med kryddorna och blanda.
Du kan också ta i salt och peppar.
Kläck äggen i en mugg och rör med en gaffel, sedan häll över bönorna.
Nu kan du också ta i ströbrödet och blanda.
Forma nu 5 burgare med dina händer.
Stek dem i stekpannan 4 minuter på varje sida, du kan också grilla dem om du vill.


instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE


Kommentarer