GLUTENFRI VEGETARISK LASAGNE



Detta receptet kommer att vara lite annorlunda än vad jag brukar att göra.
Jag kommer inte att ha exakta mått eftersom när man gör middagar så händer det att man tar lite av det man har hemma.
Så jag kommer att skriva grund ingredienserna och sedan saker man kan lägga till om man har hemma så att man tömmer kylen.
Jag kommer inte ha exakta mått eftersom jag inte använder det när jag gör mat.
Men det är svårt att göra fel på lasagne.
Om du inte vill göra rätten vegetarisk kan du bara använda kött istället för sojafärs.


ingredienser:

Glutenfria lasagneplattor

vegetarisk köttfärssås

sojafärs (jag använder torkad men det finns fryst också)
krossade tomater
tomatpuré
gul lök

Du kan också ha i morot, vitlök, valfri krydda

Ostsås

mjölk
ost

Du kan ha i grädde, Philadelphia ost


Du gör:

Du börjar med att förbereda sojan, om den är fryst så tar du ut den från frysen och om den är torkad så lägger du den i vatten.
Nu gör du soja/köttfärssåsen.
Hacka gul lök och andra grönsaker du vill ha i såsen.
Sedan steker du detta tills löken blir lite genomskinlig.
Nu häller du i sojan och steker tillsammans med löken ett tag.
Häll över krossade tomater och tomatpuré och blanda.
Denna såsen ska vara lite rinnande eftersom den ska "koka" lasagneplattorna i ugnen.
Sätt detta på låg värme när du börjar med ostsåsen.

Du börjar med att koka upp mjölken så att den blir tjockare.
Om du har grädde så har du i det här
När du känner att det är lagom tjockt så tar du av mjölken från värmen.
Nu är det bara att hälla i osten så att den smälter när du rör om.
Det är viktigt att du inte kokar osten.
Det kan bli lite klumpigt men man det går bra, du blir bättre varje gång du gör det.

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta av allt från värmen och ta fram en form du vill använda.
Börja med ett tunt lager av ostsås för då kommer det vara lättare att få upp lasagnen från pannan.
Sedan lägger du i lasagneplattor, sojasåsen och sedan ostsåsen.
Upprepa tills det är slut men det är bra om du avslutar med ostsås.
Om du vill kan du strö lite ost över lasagnen för att få ett lite krisp lager på toppen.
Sätt i ugnen i ca. 30 minuter.
Du känner att den är klar när du sticker den och den är mjuk.


instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE



Kommentarer