GLUTENFRI MOROTSKAKA I LÅNGPANNA


Ja, jag har gjort detta receptet förut men jag tyckte att det behövde en uppdatering.
Detta är ett av mina bästa recept och det är favoriten för många av mina vänner.
Detta receptet är väldigt stort men om du vill göra ett mindre kan du titta på mitt gamla recept:

vilket mjöl använder du?
Jag har använt så många olika mjöl och det brukar alltid fungera bra.
På bilden använde jag finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.

Pannan är 37x37cm

ingredienser:

3 ägg
2,5 dl olja
4 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk bakpulver
6 dl glutenfritt mjöl
100 g choklad
500 g riven morot
2 äpplen

ostkräm

140 g smör
270 g florsocker
270 g Philadelphia
2 msk vaniljsocker


Du gör:

Börja med att riva morötterna och äpplena sedan hackar du chokladen.
Sätt på ugnen på 180 grader.
Rör ihop ägg olja och socker.
Blanda sedan i de torra ingredienserna.
Tillsätt den hackade chokladen och rör om.
Sedan häller du i de rivna morötterna och äpplena.
När det är bra blandad så häller du i allt i en form.
Smeten kommer att vara väldigt lös.
Grädda i ugnen i 25-30 minuter.
Den är färdig när du sticker den i mitten och stickan är ren.
Ta ut den från ugnen och låt den svalna.

Ostkrämen:

Vispa ihop smöret med vaniljsockret.
Sedan häller du i florsockret och Philadelphia och vispar ihop.
När kakan är klar kan du täcka den med ostkrämen och servera.
Annars kan du ställa in den i kylen och servera senare.


instagram: @glutenfriabarbloggen

MARTINE



Kommentarer