GLUTENFRIA CHOCOLATE CHIP COOKIES


Detta är en av mina bästa recept som jag älskar att göra.
De blir jättegoda och det är en favorit.
Cookies är lite krispiga på kanten men sega i mitten.
Dessa cookies är också bra att göra om du ska förbereda något.
Om du gör degen kan du lätt lägga den i kylskåpet och grädda dagen efter.
Eller kan du lägga den i frysen där den kan vara upp till en månad.
Då kan du göra cookies när du vill.

ingredienser:

250g smör
2,25 dl brunt socker
1 dl socker
6,5 dl glutenfritt mjöl
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
200g mörk choklad

Du gör:

Du börjar med att sätta ugnen på 180grader.
Efter det så vispar du ihop det rumstempererade smöret tillsammans med sockret.
När det är bra mixat så tillsätter du äggen och vaniljen.
Sedan rör du i mjölet tillsammans med bikarbonaten för hand.
Nu är det bara att hacka chokladen i lagom stora bitar och tillsätta det i degen.
Degen kommer att vara ganska kladdig.
Nu klickar du ut några kakor på en plåt och sätter i ugnen.
Grädda dem i ugnen i 10-12 minuter.
Låt dem sedan svalna en stund.
Ät och var glad!


MARTINE


Kommentarer