GLUTENFRI PIZZA

Denna pizzan är jättegod och den är superlätt att laga.
Det är vanliga ingredienser som du oftast har i hemmet.
Det är en jästbotten så den måste få jäsa en stund men det är värt det!
Den blir supergod och bottnen blir inte alls torr.
(Detta receptet gör en pizza i en långpanna)

ingredienser till bottnen:

5-6 dl glutenfritt mjöl
2 dl vatten
2 msk olja
salt
25 g jäst

ingredienser till tomatsås:

1 dl krossade tomater
2 tsk tomatpuré
2 tsk oregano
2 tsk socker
2 tsk peppar

Du gör:

Du börjar med att smula jästen i en bunke.
Sedan värmer du vattnet och oljan till 37grader.
Nu häller du över vattnet och oljan över jästen och rör om lite.
Tillsätt nu mjölet och rör och knåda in.
Låt detta jäsa i 20 minuter.
Sätt på ugnen på 250grader.
När detta jäser kan du göra tomatsåsen.
Allt du behöver göra är att blanda ihop eller mixa ihop ingredienserna.
När degen har jäst färdigt är det bara att knåda den lite och sedan kavla ut till den formen du vill ha.
Jag kavlade ut degen på ett bakplåtspapper och försökte täcka så mycket som möjligt.
Nu häller du över tomatsåsen och ost och valfri topping som du vill ha på pizzan.
Sätt pizzan i ugnen i 10 minuter och sedan servera.



MARTINE
instagram: @glutenfriabarnbloggen


Kommentarer