GLUTENFRIA CHOKLADMUFFINS










ingredienser:

5 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
1 krm salt
130g smält smör
1,75 dl filmjölk
2 dl strösocker
2 ägg
180 g hackad choklad



Du gör:

Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt ut 10 muffinsformar på en plåt och hacka chokladen ganska grovt.
Blanda mjölet, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en slät smet.
Rör ihop 3/4 av den hackade chokladen i smeten.
Fördela smeten i muffinsformarna och fyll till hälften.
Strö sedan på den resterande chokladen på toppen av varje muffins.
Grädda i 15 minuter i ugnen.
Ta ut och låt svalna.


MARTINE








Kommentarer