LINSSOPPA MED CITRONYOGHURT OCH FOCCACIA



Supergod linssoppa som smakar lite Tacos.

Ingredienser linssoppa:


1 msk olivolja
1 röd hackad chili utan frö
1 hackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
5 msk tomatpuré
12 dl vatten
4 dl röda linser
3 msk kycklingfond
2 tsk spiskummin
salt och peppar


Fräs chili, lök och vitlök i oljan. 
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med en liten stund.
Häll i vatten, linser, fond och spiskummin. 
Låt koka i 20 min.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Salta och peppra efter smak.

Ingredienser citronyoghurt:


3 dl turkisk yoghurt
rivet skal + saften från en ½ citron
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Blandas ihop och klickas i soppan när du serverar!
Strö hackad persilja över.

Foccacia:


4 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 ägg
1½ msk flingsalt
5 msk olivolja
1 pk jäst för söta degar
1 pk semper finmix

Rör ihop allt.
 Degen blir lös, nästan flytande.
 Häll den i en form lagom stor så den täcker botten.
Smaksätt med kryddor du gillar.
Jag använde färsk rosmarin, torkad timjan, mer flingsalt och oregano.
Strö detta över och ringla olja på. 
Tryck ner smakerna med en sked.
Grädda v/210 grader i ca.25min.



Detta brödet blir fantastiskt mjukt!!!

MARTINE!

Kommentarer