GLUTENFRIA SNICKERDOODLES COOKIES / KANEL KEX




Nu ska jag visa hur man gör dessa fantastiska kakorna eller cookies!!
De är perfekt krispiga runt kanten och sega i mitten.
Snickerdoodles är en amerikansk cookie som smakar kanel.
En sak som är bra med denna degen är att du kan göra den dagen innan och ha den i kylskåpet under natten och sedan grädda dem när du vill.
Annars kan du sätta in den i kylskåpet bara en timme innan du gräddar.


ingredienser:

230 g smör
1,5 dl socker
1,5 dl brunt socker
1 ägg och 1 äggula
1 tsk vaniljsocker
6,5 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
lite salt

topping
socker 
kanel


Du gör:

Smält smöret och vispa ihop detta med sockret.
När detta är bra vispat ihop kan du kläcka i äggen och vaniljen och röra ihop tills det är blandat.
Häll över mjölet, saltet, bikarbonaten och kanelen och rör ihop tills blandat igen.
Sätt degen i kylskåpet i en timme. (eller till dagen efter om du vill)
Sätt ugnen på 160 grader och rör ihop socker och kanel i en liten skål.
Ta ut degen från kylskåpet och gör avlånga korvar på 2 cm som du sedan rullar i sockret.
Försök ställa dem upp på plåten och sätt i ugnen i ca. 11 minuter. (de kommer inte se helt färdiga ut men de blir färdiga efter de får vila en stund)
När du tar ut dem från ugnen måste du låta dem ligga på plåten i några minuter innan du kan föra över dem till en tallrik.
FÄRDIG


instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE


Kommentarer

  1. Hur länge ska man vispa smör och socker?
    Vad menar du med att ställa dom på plåten? Ska man lägga in hela "korvarna" I ugnen? Står inget om att man ska skära upp dom? Ska dom va platta eller som bollar när dom går in i ugnen? ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ett tag sedan jag skrev receptet så jag ser nu att det kanske är lite otydligt, jag kan försöka skriva om det idag. Du behöver inte vispa smör och socker så länge, men du vill att sockret ska börja lösa upp sig lite.
      Det jag menade men "korvar" är att du tar ca. en matsked av degen och sedan rullar den till en minikorv. Men det hade nog funkat att göra en lång korv och sedan skärt upp den i 2 cm långa korvar. I ugnen ska dem vara som små "korvar" som står upp.
      Hjälpte detta? Ska försöka uppdatera receptet snart

      Radera

Skicka en kommentar