GLUTENFRI FOCACCIA

Inlägget innehåller annonslänkar
glutenfri focaccia i långpanna
Nu ska jag visa receptet på den perfekta focaccian.
Detta brödet kan du lätt göra i en långpanna och servera om du har många gäster.
Jag har gjort ett inlägg på bloggen om detta receptet förut men det är gammalt och har dåliga bilder.
Så jag tänkte att jag kunde uppdatera det lite och göra det lättare att förstå.

Vill också bara säga att jag har gjort en instagram till bloggen nu.
Där lägger jag ut bilder från bloggen och uppdaterar när jag lägger ut nya inlägg.
Glutenfria bakbloggens instagram

glutenfri focaccia


ingredienser:

4 dl vatten
1 msk honung
1 ägg
flingsalt
5 msk olja
500 g glutenfritt mjöl
50 g jäst
Valfri krydda t.ex. rosmarin/timjan/oregano (valfritt)


Du gör:

Börja med att smula jästen i en bunke.
Sedan värmer du upp vattnet, honungen och oljan till 37grader.
Sedan häller du detta över jästen och rör om lite.
Nu kan du hälla över mjölet och röra om tills det är blandat.
Kläck i ägget och blanda.
Degen kommer att vara väldigt kladdig men det är meningen.
Om du har tid kan du låta den vila och jäsa i bunken i ca. 20 minuter , 
detta kommer göra brödet bättre. 
Men om du inte har tid kan du bara hoppa över detta steget.
När degen har jäst färdigt kan du röra lite.
Nu hittar du en långpanna.
Storleken spelar inte så stor roll, om den är stor kommer brödet att bli lite tunnare men om den är mindre blir brödet lite tjockare. 
Men degen ska täcka bottnen på plåten.
Sedan dumpar du degen i plåten.
Häll olja över degen så att du lätt kan platta ut den utan att den fastnar på fingrarna.
Nu ska du bara trycka ner flingsalt och valfri krydda i olika ställen i brödet.
Sedan strör du lite flingsalt över hela.
Nu kan du sätta på ugnen på 200 grader när brödet jäser.
Låt degen jäsa i 20 minuter.
Nu är det bara att grädda brödet i 25 minuter.
(Om du tar en väldigt stor panna så måste du kolla till den lite innan. Den är färdig när den har en fin färg)
Ta ut brödet från ugnen och låt det vila en liten stund.
Sedan skär du brödet i fyrkanter och serverar.

Produkter jag använder i receptet:


Följ mig gärna på sociala medier<3

 
MARTINE


glutenfri focaccia

Kommentarer

  1. Har en äggallergiker- kan man utesluta eller ersätta ägget med något?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag hade testat att använda fiberhusk och lite extra vatten istället, det kan användas som ett "fake" ägg
      hoppas det hjälper

      Radera
  2. Fantastiskt god foccacia! Lätt att baka och den blir hög och fin och omtyckt av alla som får smaka!

    SvaraRadera
  3. Ungefär hur stor plåt har du använt? Ska bli spännande o se hur detta blir😋

    SvaraRadera

Skicka en kommentar