SOCKERKAKA



Ingredienser:

100 g smör
1 dl kokande vatten
2 ägg
2 dl fruktsocker 
3 dl semper fin mjölmix
2 tsk bakpulver
vaniljdroppar
valfri strössel

Till formen:

smält smör
ströbröd majsmjöl


Du gör:

Sätt ugnen på 170-175 grader. (Vi tog 170)
Koka vattnet och sedan ta av och lägg i smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mixen men bakpulver och vaniljdroppar och tillsätt i äggsmeten. 
Tillsätt det smälta smöret med vattnet.
Bröa formerna som du valt ut.
Häll upp dom i muffins formar eller en form.

Glasyr:

Ingredienser: 

florsocker
rom arom
vatten
karamellfärg


Du gör:

Ta massor av florsocker i ett glas.
Ta sedan en tesked som du tar lite vatten på.
Häll det i muggen.
Blanda och häll i romen och karamellfärgen.

När kakan/muffins har kommit ut låter du den svalna tills den blir kall.
sedan slingrar du glasyren över där du vill.



MARTINE

Kommentarer

Skicka en kommentar